Monday, November 7, 2011

Autost

Tere,

Niisiis, eilse õhtu staar oli Mariel koos oma pearoa hakklihakastmega. Imekombel tuli see siinse toidu ja piimavalikuga imehästi välja. Megan tuli ka imetoitu maitsma. Neile mõlemale väga meeldis, sõid suured portsjonid. SUPER!
Mina olin tubli ja pesin nõud ja lasime teistel puhata. Kõik läks suurepäraselt.
Siis saime sõnumi tüübilt, kes autot müüs. Oli huvitadud, kas me ikka tuleme proovisõidule. Vastasime, et peale õhtusööki oleme platsis. Nii saigi kell märkamatult 7:00 ja asusime teele, mis kestis kokku koguni 42 sekundit. Ümbernurgamees.
Jõudsime kohale, andis tüüp kohe auto võtmed, Justin istus rooli, mina kõrvale, Murka tagaistmele ja hakkas pihta. Justin oli auto käsitlemisel väga karm. Ütles, et nii tulevad auto vead ehk paremini välja. Proovisime kiirendada, tugevalt pidurdada jne. Piduriklotsid olid tutikad, auto sõitis kenasti. Küsisime ka õlide ja asjade kohta, kõik tundus kena. Auto värv on veidi tuhmunud, aga see ei olegi meile primaarne.
Veljed on see-eest olemas (17 tolli), stereosüsteem on väärt juba umbes 500doltsi. Otsustasime ära osta. Hinnaks oli 2300 daala, kuid Justin tingis sel kuul lõppeva rego tõttu 300 doltsi kohe üleeile juba alla. Oleme rahul, kuna arvestasimegi esimese auto kohta umbes sellist summat. Ahjaa autoks on siis Toyota Camry 1994 aasta. Läbisõidunäidik 270 000km. Õli ja filter on vahetatud kuskil 3 kuud tagasi, aga eks lähinädalatel pean õlivahetuse ise ikka ära tegema.
Täitsime paberid ja panime minema. Tundusid ausad inimesed. Tahavad automaatkastiga autot, seepärast müüsid jutu järgi. Neil oli rohkem autosid ja enamus juba ümber vahetatud automaadi peale.
Siis õhtupimeduses oligi minu esimene sõit parempoolses liikluses. Autosse istusin õieti, tore. Käigukastile lähenesin tundega parema käega ja lõin vastu akent. :D Okei, alguse asi. Siis panin auto käima ja sõitsin Justini järel tema poole. Kõik okei, pole hullu midagi.
Äkitselt helises telefon võõra numbriga. Vastu võttes sain aru, et tegemist on automüüjaga, kelle juurest äsja tulime. Nimelt oli ta nii kena ja kutsus meid tagasi, et anda meile kaasa ka üks tutikas õlifilter. Lendasime kohale ja tänasime. Tore inimene.
Siis sõitsin tagasi Justini juurde, samal ajal Justin hoidis kahe käega igaksjuhuks käepidemetest kinni ja selgitas mulle ringliikluse põhitõdesid. Põhimõtteliselt erinevus Eestiga ringteedel on selles (peale kõige muu), et ringi suunas liikudes tuleb vastavalt ka suunda näidata. Näiteks, kui kasutada esimest väljasõitu tuleb näidata vasakule suunda, ringilt otse väljudes ei pea midagi näitama ja kasutades viimast väljasõitu ehk liikudes ringristmikult paremale, tuleb näidata paremat suunamärguannet. Easy.
Koju jõudes olime ärevil, kuid rahul. Pingelangus oli suur. Tohutult suur. See auto ost oli minu suurm hirm, loodame nüüd, et auto kestab ka.
Avasime viski ja tegime paar drinki ning vaatasime "The league of Gentelmen"i. Väga musta huumoriga küllastatud briti komöödiasari. Super asi. Soovitame!
Justin läks magama, läksime peagi ka meie.

Hommikune äratus oli 7:00, peale pesu tegime võikud ja asusime ARK poole teele. Väike hirm hommikuste ummikute ees oli, aga J sõitis ees ja meie tema järel. ARK ees näitas ta meile kuhu minna ja nii me ka tegime. Kogu ostumüügilepingu esitamine + järjekordades seismine võttis aega kokku umbes 10 minutit. Uuendasime 6 kuuks rego ja maksime koos teenustasuga kokku vaid umbes 280 doltsi. Lihtne.
Siis hakkasime omapead kaubanduskeskust otsima, et kindlustust teha. Jõudsime kenasti kohale. Leidsime ka koha, kus võtmekoopiaid teha, kuna autol oli vaid 1 pult ja 1 võti. Võti tehtud (18doltsi) suundusime kindlustusse. Seal läks asi veits keeruliseks. Igatahes tegime aasta peale kindlustuse, mis korvab teise osapoole auto lõhkumise, kuid mitte meie oma. Maksime aasta eest natuke alla 300 doltsi. Mingi 250 vms. Kuid kindlustusfirmale peame selle paugu eest ikka maksma 1200 doltsi, mis on vähem ,kui mingi 50 000+ väärtuses auto omanikule maksta. Kui oleksime tahtnud "full cover" teemat, oleks see kohe meile 1200 maksma läinud.
Hea asi on see, et kuna me praegu tunneme, et tegime midagi valesti, siis saame selle iga hetk katkestada ja saame raha tagasi. Ei midagi hullu. Las see olla praegu peal, sest olen alles roheline selles liikluses ja parem, kui midagi peal on. Siin ei ole muidu kindlustus üldse kohustuslik, kuid vägagi soovitatav. Mingi hetk tahaks uurida Reinu ja teiste eestlaste käest, mis nemad teinud on. Meie tegime RAC kindlustuses.
Peale kindlustust Mariel rahustas mind natuke ja läksime jalutasime poodides. Mariel on mulle oma koti ostmisega paar päeva nüüd peale käinud ja lasin tal esimesest ettejuhtuvast poest omale käekoti osta. 20 doltsi läks, aga parem 20 doltsi ühe korra poodi, kui seda koti juttu toidu alla ja peale. :D Tegelt tegin nalja, nii hull ka asi pole.
Siis ostsime ka 2,5l kanistri päikesekreemi (20 doltsi) ja tulimegi tulema. Korra panin parema suuna asemel kojamehed ka käima, aga väikese naeru saatel proovisin teist kangi. :D

Peame veel külastama bensiinijaama ja toidupoodi ja Manjimuppi jõudes maksma mõlema eest nädala ettemaksu hostelis (300 2inimest minimum).
Pappi läheb normaalselt. Õnneks tulime hetkeseisu arvestades üsna mugava varuga ja muretsemiseks veel põhjust ei näe. Siinkohal suured tänud ja tervitused Merikesele, kes meile töö orgunnis. Ilma selle olemasoluta muretseksime vist siniseks juba. Eks näis kas hakkama ka saame või tuleb lennupiletid osta. :P
Küll me saame. Hetkel pakkis Murka asju ja mina korrastasin veidi autot ja tegin paar pilti meie Taevasinisest nitropüssist.
Kusjuures auto on korralik püss ikka. Mariel mainis mitu korda, et väga hästi läheb edasi. 2.4 bensukas. Liigub tõesti sujuvalt ja hästi.

Ei tea, kas lähipäevil blogi uuendame, või üldse endast midagi teada saame anda, kuna üritasime Rogeri ja Deeliga ühendust saada, kuid levi oli niivõrd kehv ja sain aru, et nad seal netti ka ei saa. Nii, et varuge kannatust ja anname esimesel võimalusel teada, kui kohale jõuame. Rox ja Deeli on sealkandis. Mingi 25km vahega sellest kohast kuhu me siirdume.
Hoidke pöialt, et auto vastu peaks, tööle takistuseta saaks ja elukoha leiaks.

Ahjaa see Garmini Nüvi kaasavõtmine oli ajaraiskamine. Siit sellele kaarti leida on võimatu, või siis liiga kulukas. Kuna J on elektroonikapoe manager, siis teeb ta meile tutika navi, koos Austraalia kaardiga odavalt. Muidu maksab 200 doltsi poes, aga meile toob ta selle sama oma poest 125 doltsi eest. Arvame, et see on hädavajalik ja samas hea diil.

Parimatega,
Rain

 Autoostu tähistamine väikese viskiga
 Velg enne
 Velg nüüd!
Cannington CT kõige hullem püss
 Toyota Camry, meie "SkyBlue"
 Taustal Justini kodu
 Interjöör või interjör, vahet pole. 
Loodame, et suksul mõistus ikka õige koha peal on

4 comments:

  1. Hei kullakallid!

    Auto on superlux (Y) Oma vaimusilmas kujutan teid selles kübaratega täiesti okey´lt ette.
    Vägev ! Soovin teile turvalist sõitu Manjimuppi (jälgige känguruid teel) ja hoian kõvasti pöialt normaalse elukoha leidmisel! Olete väga tublid , küll ka sealkandis kõik laabub.Põnevaid elamusi farmis!

    Ah jaa, muidugi kõige kõvemini hoian pöialt veel , et teil seal ikka net oleks ;)

    Kallistan !

    ReplyDelete
  2. Hei! Väga armas sinine ratsu ;) Hoiame ka pöialt, et kõik hästi läheks ja leiate ilusa kodu supper hea netiga ;)

    Kalli!

    ReplyDelete
  3. Kiidan seda käe ära löömise kohta :D Mul oli eelmine suvi au Eestis parempoolse rooliga autoga ringi kärutada. Peale käe ära löömise oli ka tugev tahtmine sõita vasakul pool teed, kuna paremalt ei näinud küll suurt midagi.

    Aga palju edu teile, musikerad! :)

    ReplyDelete
  4. Väga põnev on lugeda, jätkake samas vaimus kui võimalust on. Auto on superluks :) Edu teile!

    ReplyDelete