Monday, November 7, 2011

Kriket, veel toitu, shoppamine ja natuke autost

Hei,

Pühapäeva hommikul ärkasime kerge surinaga eeleva õhtu sotsialiseerumisest, mis ei olnud kuigi hull. Pidime minema kriketit vaatama. Megan ei tulnud, sest läks sõpradega mingi uue baari avamisele. Meie koos Justiniga aga lendasime autoga kohale ja oodata ei osanud nagu midagi. Ilm rikkus natuke asja ära, vaatasime seda seal kuskil tunnikese. Meile meeldis. Tegime paar pilti ka, lisan lõppu.
See tiim, keda meie niiöelda toetasime oli kohalik RetraVision Warriors. See firma RetraVision on tiimi peasponsor. Kohal olid vahvalt ka telekaamerad ja tehti live ülekannet. Piletid maksavad tavajorssidele (nagu meie) alates 18doltsist, kuid meie saime sponsor ticketid millega meid kenasti seal vastu võeti. Istusime kohe esiritta, kuni vihma sadama hakkas. Justin ja tüübid käivad seal VIP tsoonis, aga sinna saab ainult ülikondadega. See selleks.
Warriorsi tiimis mängis Megani sugulane, kes skooris oma tiimist vist kolmandana kõige rohkem. Good playa vist. Kuna kehv ilm oli ja kriketit vaadata oli veidi liiga külm (meie mitte Justini jaoks muide), siis viis Justin meid suurele tiirule autoga. Nägime Kings Parki ja seda rikkurite rajooni, mille kohta Mariel eile ka vist midagi mainis. Uhke värk ikka. Veits nagu Miami. Palju jahte ja uhkeid autosid. Autod on siin üldiselt ületuunitud kõik.
Käisime ka ookeani ääres, lained on kiftid! Külma ilma tõttu ei hakanud supermani mängima ja jätsin ujumise vahele. Vesi oli siuke tavaline Eesti keskmine, umbes 19 kraadi.
Rannas käidud, siirdusime tagasi koju, autos ei vahetanud keegi ühtegi sõna, sest olime väga kurnatud. Siis hakkasin meie reisi peale mõtlema ja tõin ennast maa peale tagasi. Vaja autot tööriideid jne jne jne. Aega aga selleks kõigeks 2 päeva.
Mariel läks magama, Justin oma vanematele külla korraks. Selle aja sees otsisin autosid lähedalasuvatest piirkondadest, kuna ei tahtnud enam Justinit tülitada,kuigi ta oleks kindlasti mind sõidutanud, aga ei. Leidsin paar pakkumist ja võtsin ennast kokku ning helistasin tüübile, kes müüb Toyota Camryt 1994 aasta. Justin küsis, kas ma soovin teda kaasa võtta igaks juhuks, kuna ta ise on müügimees ja nii me juba sinna läksimegi. See väike Hiina päritolu noormees elas siit vaid minuti kaugusel. Auto vaadatud, tänasime ja tulime tulema.
Justin palus mul hinna koha pealt tasa olla. Tulime koju, arutasime. Pakkumine meile sobis. Justin helistas ja rääkis, et kuna auto rego saab see kuu läbi, siis niipalju me maksta ei tahaks selle eest ja me lubasime proovisõidule tulla esmaspäeval peale tööd. Niisiis ootamegi teisipäeva õhtut, et proovisõidule minna ja auto ära osta. Piduriklotsid olid tutikad ja õli äsja vahetatud. Värv oli küll tuhmunud päikesest, aga siin on see vanade autode puhul üsna tavapärane. Roostet ei olnud ja valuveljed olid all. :D See selleks, lihtsalt mainisin.
Õhtu jätkus Justini kokkamisega, tegi ta meile imehead salatit ja 4(!!!!!) sorti liha. Grillis kana, punast liha (meat), lammast ja Austraaliapärast vorsti. Maitses imehea (lisan pildi). Marieli lempar oli kohalik vorst, mulle kana. Lammas oli veidi nätske meie jaoks, pole lihtsalt harjunud. Liha oli ilma marinaadideta, veidi harjumatu, kuid väga maitsev. Mariel lubas talle täna Eesti toitu teha (hakklihakastet), kuid peale tema tehtud einet, mis maksis kokku veidi alla 100 daala, jooksis meil juhe natuke kokku. A mis seal ikka, oleme maarahvas ja see on meie toit!
Toit söödud, rääkisime veidi juttu ja läksime magama. Kell oli vist umbes 21:30.

Täna ärkasin 9, Mariel 10:30 paiku. Talle ikka meeldib veel magada jah. Helistasin meie tulevasele bossile ja ta tundis meid ära, kuna Merike rääkis ju meid sinna tööle. Tema ootab meid sinna juba homme, et tutvuda ja tööle asume siis juba kolmapäevast.
Sõime hommikust ja lendasime kaubanduskeskusesse, mis on siit umbes 2 km kaugusel. Läksime jala, ilm oli ilus, aga eelnevatele päevadele tuginedes läksime soojade riietega, mis oli suur viga. Seal kulus terve päev. Ostsime erinevaid asju, viskan kohe väikese nimekirja hindadest, mis oleme kokku kogunud, et kui teid ka huvitama peaks.
Hetkel väsinuna istume arvutite ees. Mina kirjutan blogisse ja Juusu on facebookis. Ootame Justinit koju ja hakkame kohe oma eesti masterpiece kokkama.

Hommikul oli mega ere päike, silmi kissitades oli ainult võimalik olla, pärastlõunal oli tugev tuul ja nüüd on korralik padukas, maa ujub. Vihm kestab siin tavaliselt 5 minutit, millest piisab korralikult ujumiseks tänavatel.

Hinnad (need siis kõige odavamad enamasti, mis leidsime poodidest hetkel):

Pudel 0,5l vett = 2,5
2l piima = 3
Pakk nuudleid = 0,55 - 0,99
Pakk sinki (100g) = 2,55
Hakkliha (0,512kg) = 5,63
Hapukoor (500g) = 4
Kartuli kg = 2,29
Plätud (Rip Curl) = 30  (saime kaks paari selle hinnaga, 1 paar oleks 20 doltsi)
Marieli kübar = 30
Minu kübar (Ventilaator müts) :D = 10 (Marieli arust on see tobe ja ta naerab, kui mul see peas on, aga vaatame, kes siis naerab, kui 40 kraadi kuumaga õunu korjama peame, eks!) :D
Minu lühkad = 10 (mega diil)
Pott, pann, väike pott = 12 (mega diil)
Marieli tennised = 8
Marieli päikeseprillid olid hinnaga 15, aga makstes küsis teenindajapoiss ainult 5. Küsisime üle, et kas mingi eksitus, aga tegi meile need ikka 5 doltsiga. Jee.
Justinile hüvastijätuks tema lemmik jook Cpt Morgan Spiced Gold rumm = 37

Mingi ülevaate saab ikka, eks.
Ja ei naera minu mütsi üle! Praktilisus ennekõike!

Tavaiks, Mariel käseb mul kartuleid koorima minna, sest meil aega vähe, kuna ta unustas ennast facebooki. Ilus elu, mõned asjad ei muutu iial! :D
Kui auto diiliks läheb (hoidke pöialt) siis anname täna teada veel ehk.

Parimat teile kõigile sinna!

Rain

 Kriket


 Justin grilli tegemas

 Uus müts ja uued lühkad. (Ei naera, sai ju kokku lepitud!)
 Uus müts ja uued prillid
Shopatud stuff (Plätud, mütsid, potid, pannid, tennised, prillid, rumm, hakkliha, kartulid!)
Meie kõige sõbralikum sõber Justin ja Juusu kriketit vaatamas.

2 comments:

  1. Ma ei näinud et mütsil oleks ventikas olnud ;) Ja kartuleid oli ju ainult 2 tk? Või äkki olen pimedaks jäänud???? Igatahes kalli teile ja teadmisek, et ma kogun juba raha külla sõiduks ;) Jõuluks ei jõua aga ........ KALLI TEILE ootan uut postitust

    ReplyDelete
  2. Selle mytsi ylemine osa on v6rgust, laseb 6hku ilusti l2bi. Kartuleid ostsime eelmine paev rohkem, aga t2na igaksjuhuks rohkem, kuna Megan tuli ka ohtusoogile. Kuigi ikkagi nagu Eestis, kartuleid jai alles. Marieli toidust kirjutan hiljem uude postitusse.

    ReplyDelete