Saturday, November 12, 2011

Head Isadepäeva!

Tere isad ja teised onud, tädid.

Reede õhtul hüppasime Lõuna-Aafrikast pärit tüübi autopeale ja tõime nädalavahetuseks erinevaid varusid. Õhtu oli väga tore, istusime väikese rahvaga ahju ümber õues, mängisime piljardit ja pinksi. Leppisime iirlasest sõbra (Stepheniga) kokku, et ärkame 3:30 üles ja hakkame jalkat vaatama. Kesköö paiku läks mariel voodisse. Teised ka. Jäime sakslase ja iirlasega kitarri mängima ja jorisema. Miski ühe paiku läksin ka magama, et enne nelja mängu veidi värskemana vaadata. Äratuskell helises, kuid jäin seda kinni pannes magama. Stephen helistas ja äratas õnneks. Meil on siin tv ruum, kus on mingi hiigel telekas sees. Pakuksin midagi sinna 52-60 tolli vahele. Viskasime pikali nahkdiivanitele ja hakkasime mängu vaatama.  Suhteliselt ühepoolne piitsutamine, mis seal ikka. Ei osanud ausalt kuidagi õigustada Eestit. Olime kehvemad ja toodi meid lõpuks maapeale tagasi. Pikemalt ei hakka jalgpalli teemal peatuma.
Peale mängu kobisime magama ja mina ärkasin kell 10:30 paiku, uimase ja väsinuna. Seejärel äratasin ka Marieli ja läksime poodi. Tegime maailma parimat hommikusööki. Ostsime suured peekoniribad (odavam kui eestis isegi), muna-juustuga, röstsai. Magustoiduks värske banaan ja mahlane arbuus. No see arbuus läks hosteli sõpradele ka väga peale, kuna õhtu oli mõni õlu joodud.
Laupäeval tahtsime randa, muusikafestarile või iirlastega seda mega suurt puud vaatama minna, kuhu otsa ronida saab. Kokkuvõttes sõime kõhu täis, puhkasime, mängisime õues piljardit ja uimasime niisama terve päeva maha. Õhtul tegi hosteli omanik kõigile süüa. Riis + kaste, mille sees olid vorstijupid ja herned jne. Kõik sõid seda magedat toitu ja olid õnnelikud. Mariel võttis igaks juhuks vähe. Umbes niipalju nagu tavaliselt kassid söövad. Igaks juhuks noh.
Ega väga midagi muud ei teinudki. Proovisime panka minna, kuna saime postkontorist oma uued ja väga uhked pangakaardid kätte. Neid peab kuidagi aktiveerima, aga kuna internett siin nii aeglane on, siis ei viitsinud peale minu kaardi lukku laskmist enam proovima hakata. Pank oli kinni, esmaspäeval proovime uuesti peale tööd.
Käisime ka kinnisvarabüroo seinalt korterite hindasid vaatamas. Hetkel maksame 160x2 nädalas. Ehk siis 320$, mis teeb igakuiselt 1280$ , mis meie kolme kuu lõikes, mis plaanime siin olla läheks maksma veidi alla 4000$. Ulme. Ühikas elamise eest maksta kvartalis üle 42 000 vana hea krooni.
Kinnisvarabüroo seinalt leidsime, et 1 magamistoa ja vannitoaga korter maksab 108$nädal (kahepeale). Kahe magamistoaga korter on 120$. Kui see kahetoaline korter üürida kolmeks kuuks oleks kokkuhoid meeletu. 1 kuu 480$, kolm kuud 1440$. Hostelist loobudes oleks kolme kuu lõikes võit umbes 2500$. Ehk nüüd saavad kõik aru, miks ma siin hostelis enam nädalatki olla ei taha.
Point on aga selles, et kinnisvarafirmad ei anna alla 6 kuu vist eriti üürile neid kortereid. Peab esmaspäeval- teisipäeval uurima minema. Siiin küll ei kannata elada . Selle raha eest saaks Eestisse külla tulla ja tagasi ka veel.  Eks nad tahavad kolme kuu üüri ja tagatisraha ka kindlasti, see tähendab vähemalt nädalat veel siin hostelis elamist ja raha kogumist , et saaksime jälle odavamalt hakkama.
Seltskond ja kõik need mugavused on küll toredad, aga ma arvan, et kui praeguse 10 inimese asemel siin need 60-70 tulevad, siis on siin loomaaed. Nii, et minu kindel plaan on oma korteri jonni edasi ajada hetkel.
Igatahes eilsest õhtust siis veel natuke. Mariel mängis hosteli bossiga pinksi, ta olla raha peale mängija ja ulme proff. Mariel tõmbas talle lihtsalt koti pähe! Hea töö!  Samal ajal vaatasime meie Stepheniga ragbit. Uni oli peal ja peale ragbit ei hakanud kella 1 ajal enam Inglismaa – Hispaania jalkat vaatama. Aga nägin täna unes, et seis jäi 2-2. Eks kohe kui netti seda üles laadima tulen, siis näen, mis seis tegelikult jäi. J
Hetkel alles voodis ja ootan kuni Mariel ärkab. Täna peaks autot koristama ja veidi ringi vaatama minema. Eks anname endast päeva peale teada ka. Isadepäeva puhul tahaks skype’i videokõne proovida.

Head isadepäeva kõikidele isadele! 


4 comments:

  1. Tere kallid lapsed!
    Suured tänud isadepäeva õnnitluste eest.
    Olete vist seal ühed lahedad sellid!
    Korter sebige kindlasti(jälle edasiminek)
    Ootan videokõnet!
    Kallid teile!
    Isa

    ReplyDelete
  2. Oii jaa isaga nüüd videokõne nagunii tehtud, sest rääkisin just isaga kui isa ütles oi Rain tuli skype :)
    Aga kallis Issi... neti õnnitlused ka : HEAD ISADEPÄEVA!!!!!

    Aga venna jaaaa, korter sebige kindlasti... hullud hinnad ikka :)


    Ok, kallid- kalli teile mõlemale!!!!! Nii vahva on lugeda igapäev teie tegemisi :) Eestis olles ma küll su elust nii palju ei teadnud :) Loodan, et Eestis jätkad.... 2a. pärast:D:D:D

    ReplyDelete
  3. Hei minu musirullid!

    Nagu aru võite saada pidin ma end täna hommikul kõvasti tagasi hoidma, et lasta mõnel isal esimesena kommentaari kirjutada.
    Raini isa alles magas kui mina juba teie blogi lugesin (7:15) , seega ei jäänud mul muud üle, kui see kaks korda läbi lugeda :P Ühesõnaga kõik üüriarvestused ka üle kontrollitud :P
    Ma tean , mida te selle peale nüüd kostate: tüüpiline Raini ema :)
    Aga ikkagi lahe, aitäh kallis poeg , et lased oma musikesel hommikuti une täis magada ja ise igavusest meile kirjutad – see on suurepärane ja see toimib ja teeb kõigile rõõmu :)
    Ja aitäh teile, et skaypega helistasite ja me nüüdseks ka juba teie häält oleme kuulnud - veidi vaevaliselt oli küll kuulda, aga ikkagi !:)

    Loodan, et täna jõuate ka natuke ringi vaadata, sest homsest juba uus töönädal.
    Musid – kallid lendavad jälle teele !!! Nupsu poolt ka !!!(@)

    ReplyDelete
  4. Tervist Naksitrallid:)

    Tänud isadepäeva tervituste eest!
    No näe, saime ka ülesse, kelle alles 14.04:)
    Nii tore on ikka teie tegemistest lugeda. Olge ikka sama tublid edasi.

    Tervitused Tehnikutelt!

    ReplyDelete