Friday, November 11, 2011

Head Nädalavahetust!

Howdy mate's!

Just niivisi tervitab meid igal hommikul üks farmeritest, kes on tõesti väljamaa filmidest nagu välja lõigatud. Näeb välja nagu üks tõeline farmer ja räägib nii kiiresti ja segaselt, et tavaliselt ainult noogutame ja naeratame talle.
Proovige nüüd kõik järgi, kuidas ta meile kõlab. Hoidke näppudega nina kinni ja öelge üks suvaline lause inglise keeles, üli ilmekalt ja võrdlemisi kiiresti. Igatahes, seesama pärisfarmer (nime ei mäleta) küsis ükspäev, kust ma pärit olen. Vastasin, et Eestist. Sellepeale küsis ta kus see on. Vastasin eestlasele loomulikul kombel, et Soomest lõunas ja Rootsi kõrval, Põhja - Euroopas. Mitte ei maininud Venemaad.
Seepeale küsis ta midagi oma ninakinni turbokiirusel farmerite keeles "blablabla 3 months?" Ma naeratasin ja ütlesin "Yes!" Seepeale tegi ta suured silmad ja küsis:"REALLY" ? Ma jumala kindlalt ütlesin veelkord:"YES!", seejärel pobises midagi veel ja läks minema. Ei taha kohe mitte teada, mida ta küsis. Ilmselgelt oleks pidanud: "NO!" vastama. Siin võib igaüks oma fantaasiat lennutada ja mõelda, mis see siis oli. Ma rohkem sellele mõelda ei taha, sest tunnen ennast niigi nagu need aasia turistid, kes iga asja peale ainult naeratavad ja jaatavalt vastavad, ükskõik, mis sa neilt ka ei küsiks, ükskõik mis keeles.
Niisiis, lubasin, et ei postita see nädalavahetus, aga, kuna tulime töölt ja käisime tavapäraselt pesemas, mis mõnel meist võtab tund kauem kui teisel, siis istun meie toas ja viskan miskit kirja, et meelest ei läheks.
Esimene tööpäev seljataga tulime koju, tegime süüa ja mängisime pinksi. Õhtuti lähme hiljemalt 21:00 magama, sest rohkem lihtsalt ei jaksa üleval olla. Eile ärkasime jälle 5:30 ja käisime kontoris lepinguid sõlmimas. Vaatasime mingeid firmat tutvustavaid videoklippe ja veetsime niisama aega, saime raha ka selle eest.
Kontoris läks umbes tund. Tegime siis oma "thinningut" edasi ja saimegi selle tööga ühele poole. Kuna väikeseid puid, milleni ilma tõstukita ulatasime, said lihtsalt otsa. Helistasime bossile ja ta leidiski kohe meile uue töö.
Nimelt oli siis meie ülesandeks suure harvesting tõstukiga saaki ootavate õunapuude ja suuremate okste ning tippude toestamine või supportimine kummist juhtmetega. Lihtsalt lõikad rullist vastava jupi seda kummi (umbes 10-15cm lõigu) ja seod mingi spets farmeri leiutatud sõlmedega need lihtsalt diagonaalselt jooksvate metalltraatide külge kinni. Põhimõte on selles, et 1) Puu laiaks ega viltu ei kasvaks 2) Puu / oks koormusele vastu peaks, mis saak põhjustada võib. Tõstukijuhiks olen mina ja seome me mõlemad. Tõstukiga peab siis vastavalt sõitma kas edasi või tagasi, puude kõrgusele vastavalt siis kas kõrgemale või madalamale laskma ning küljepealt laiendusi vajaduse korral välja laskma.
Esialgu olid käed tööd täis, kuid täna oli juba asi selge ja väga lihtne. Näpuotsad on päris valusad, aga kuna täna on reede ja lühendatud tööpäev, siis ei nurise. Oleme tublid ja saame vist hakkama, kuna midagi veel öeldud ei ole. Mariel sai sõlme alguses kohe selgeks, samal ajal kui mina punnis silmadega (vana sõlmekartja) seal kõrval pabistasin. Kui boss minema läks peale sõlme õpetamist, mis koosnes 2 korda ette näitamisest, siis õpetas Murka mulle ka ja võisin vabamalt hingata.
Reeded on jah lühemad päevad, kuna farmeritele meeldib varakult jooma minna. Küll kutsuvad nad seda siin "To take a piss", mis kõlas algul päris veidralt. Et noh, miks üks täismees peaks mulle, eestalsele ütlema, seda, et ta liiga palju baaris pissil käib. Aga veits läks aega ja jagasime välja, et onklil ei ole mitte põiepõletik, vaid kerge alkoholilembus. Tahtvad siis nad lõpetada reedeid umbes 14:00 paiku, aga täna pigistasime meie ikka kella 15:00 peaaegu välja, sest mis kasu meil sellest koju tulekust siis on. Ilm oli ilus, päike paistis, omaette toimetasime seal võsavahel. Ahjaa, päike oli väljas täna. Ilus! KUUM! Lõuna ajal ei söönud kumbki midagi, sest nii kuum oli, et pikutasime autos konditsioneer põhjas lihtsalt.
Tööpäev läbi, tulime kodupoole. Hüppasime paarist asutusest ka läbi. Mingi kaltsukas, kust tahtsime tööriideid, ma sain ühe korraliku sellise farmeri triiksärgi, millega Eestis võib inimesi niisamagi ringi käimas näha. Maksin selle eest 2 doltsi. Äss diil! Seejärel läksime Manjimup tourist infosse ja küsisime, mida nad soobitaksid inimestel nädalavahetusel teha, kes tulevad teiselt poolt maakera siia kolkasse. Saime mega palju infot. Super kasulik koht! Saime mingid voldikud ja kaardid ja juhised. Siit umbes 50km on randa. Ilus sinine vesi ja haisid väga palju ei pidavat olema. Lähme homme sinna vist. Samuti teises suunas liikudes, Bridgetownis, toimub mingi muusikafestival. Suur üritus pidavat olema. Hunnik artiste kohale aetud. Tegevust jagub, vaadata jagub.
Ühesõnaga kõik on tore. Reede on tore, ilm on tore ja kohe lähme kööki süüa tegema, mis pole nii tore.
Rein! Käisin Hotellis ja saatsin Miss Margaretile tervised edasi. Näitas meile teie tuba ja võibolla kolime järgmine nädal sisse. Eks näis. Hind on küll tõusnud, aga see selleks. Tervitas sind ja Maritet vastu ka!

Aga olks siis, siin on nii kehv nett, et ei tea, kas saan mingi hetk pilte ka laadida, aga eks näis. Oleme neid teile juba päris palju teinud.

Kuidas teil ilm on? :)

Rain

Meie töömasin! :)

8 comments:

  1. Heia!

    No nii, tuleb välja , et ei saa te samamoodi ilma meieta nagu meie ilma teieta.
    Teie saladusliku töö saime ka enne pikka nädalavahetust teada, aitäh :D. See saladus oli seda väärt :D Kas töökindaid pole, et näpuotsad valusad on? Ärge siis üle ka pingutage! Nagunii olete selle õunafarmi kõige tublimad töötajad :)
    Vaevalt, et meil siin Eestis, keegi vabatahtlikult terve tunni kauem tööl oleks :D(nagu sa Rain mainisid - sest mis kasu meil sellest koju tulekust siin on, ih-ih-iii).

    Mis veel kõvasti muljet avaldas oli see, et teie „SkyBlue´l“ on isegi konditsioneer peal :-O poleks arvanudki, väga uhke värk!

    Nautige siis täna Eesti – Iirimaa mängu (mul kohe väga kahju , et teile Eesti Lippu kohvrisse ei pakkinud – oleks pubis saanud sellega uhkeldada ).

    Põnevat ja toredat nädalavahetust meie kallid Mariel ja Rain!

    PS! Ilm Karla külas : kolmapäeva öösel 0°C ja autokatused härmas, neljapäeva öösel -2°C, reedel öökülma polnud, pilves selgimistega ilm, kohati udune, õhutemperatuur hetkel kell 14:00 on +7°C Ühesõnaga ilma suhtes veel ei kurda , kuigi jah , ega randa Eestis enam ei kipu :)

    ReplyDelete
  2. Heh, -2 kraadi Karlas on ikka väga lahja, meil oli neljapäeva hommikul -6 :D
    Ja Ülle, kes siis kinnastega sõlmi siduda saab, siis lähevad kindad ka sõlme ju :D
    Olge tublid ja õhtul siis vaatame koos jalkat eks ;) Kuigi tegelikult tahaks Kosmikute plaadiesitlusele ka minna, aga pole onu Naini ja Manikit, kes Rasmust vaataks :P

    ReplyDelete
  3. Jeeeeeeee, ja ma saingi kommenteerida!!!!!!!!!! Anti on siia mitu kommentaari kirjutanud ja kõik on kaotsi läinud. Ma ka täna hommikul ei saanud, aga oh sa imet, nüüd saan. Elu on ilus kohe :D

    ReplyDelete
  4. Ma kujutan ette, kuidas Rain praegu ropendab :D

    ReplyDelete
  5. ;) Nagu oli näha jalka polnud koju jäämist väärt, ;) Annika ja Anti loodan et käisite siiski kosmikuid kuulamas ;) Meil maal on ka juba päris külm ikka miinust viskab.
    Täna laupäeva hommikul kell 8 saabusid mulle koju kaks meest ja hakkasid õues maja puurima JUBEEEEEEEE!!!!!! Aga eesmärk on üllas ;) Eston tellisi mingi maja soojustamise . )majja puuritakse augud ja lastakese mingit vahtu täis ;)
    Liisu tegi eile tähtsa etteaste ;) laulis koos Koit Toomega laval ;) kujutage ise ette kui häppy ta oli ;) saadaksin video, aga loomulikult ei oska ;)
    Teie üle on jätkuvalt väga väga hea meel! Kallid Teile mõlemale ja järgmise kribamiseni ;)

    ReplyDelete
  6. Oo Kaidi seda ma juba hommikult kuulsin, meie väike staar! Ta ütles Koit võtab ta tuurile kaasa!!!! Mmm kui uhke on olla kuulsuste sugulane :)
    Varsti Rain ja Mariel "Kodus ja võõrsil" peaosas :P mmmm jään ootama!!!
    Aga super-lux töö teil kallikesed! Hästi vahvad pildid on !!!!! Tee sõbrast farmerist ka pilti :)

    Kalli- kalli teile sinna hästi kaugele! Saatke meile ka tiba soojust... praegu vihm-vihm--..... ja +1c :( tahaks ka sooja:D

    ReplyDelete
  7. Jalgpall oli küll pettumus. Küll teil on seal Eestis palju toimunud. Laura - Liis käis Kosmikutega koos esinemas, Anti ja Annika käisid Koit Toome kontserdil. :) Nali naljaks, ma ei saa teile pilte üldse laadida, kuna siinne nett on väga kehva. Ükspäev teen ainult piltidest postituse ja üritan vägisi need üles saada. Kas vanaemale on ka keegi minust rääkinud ja teada andnud?

    ReplyDelete
  8. Rain, vanaema saab sünnipäevaks sinu blogidest (väljatrükituna kiirköitjas)sellise kogumiku, mida võib une alla ja une peale koguaeg lugeda:)
    Hiljem viime talle neid lugusid lihtsalt juurde (nagu järjejutt noh ):P

    ReplyDelete